Омега 3,
це поліненасичена незамінна жирна кислота,
яка може потрапити в організм тільки з їжею (не секретується в організмі).
Дефіцит ОМЕГА - 3 може сприяти розвитку патологічних станів: синдрому хронічної втоми,
депресії,
цукрового діабету 2 типу,
хвороб серця,
ожиріння,
хвороби Паркінсона та хвороби Альцгеймера,
артритів,
різного роду запальних процесів,
втрати пам'яті, труднощів у навчанні та поганого зору.
У людей після 50-ти призводить до прискорення процесів старіння ...
ДЖЕРЕЛА ОМЕГА 3 :
РИБА
КРИЛЬ
ЛЬНЯНА ОЛІЯ
СЕМЕНА ЧІА
МОРСЬКІ ВОДОРОСТІ
ШПИНАТ
ОМЕГА 3 ОЛІЇ КРИЛЯ МАЄ УНІКАЛЬНІ ВЛАСТИВОСТІ
" Крілю океанічне ракоподібне,
що нагадує маленьку креветку.
Складає основну біомасу океанів і служить основою харчування китів,
деяких видів пінгвінів і тюленів.
Много видів риб також із задоволенням поїдають це ракоподібне. Криль мешкає в холодних океанах і,
у зв'язку з відносною чистотою північних водойм,
є чистим молюском.
Завдяки мешканню в крижаній воді,
у складі організму міститься велика кількість омега-3 поліненасичених жирних кислот,
які і забезпечують його функціонування в умовах холоду."
....про інші джерела отримання ОМЕГА 3 досить багато інформації в інтернеті,
но жирная кислота полученная именно из криля обладает поистине уникальными свойствами ...и достойна особого внимания , характеризуеться :
БІЛЬШОЮ ЕФЕКТИВНІСТЮ
Дослідження показали,
що олія криля може бути в 48 разів ефективнішою,
ніж риб'ячий жир.
Це означає,
що вам потрібно значно менше олії,
ніж риб'ячого жиру,
що підтверджується дослідженням 2011 року,
опублікованому в журналі Lipids («Ліпіди»).
ВМІСТОМ ФОСФОЛІПІДІВ
Жирні кислоти розчинні у воді, але у вільній формі в кров вони не переносяться – їх потрібно «упакувати» у ліпопротеїновий транспорт.
У маслі криля омега-3 жири прикріплені до фосфоліпідів,
а це означає,
що ваш організм без зусиль може їх поглинути.
У риб'ячому жирі омега-3 жири прикріплені до тригліцеридів,
які ще потрібно розщепити в кишечнику до їх базових жирних кислот.
При цьому 80-85 відсотків просто виводиться у кишечник.
Дослідження підтверджують,
що масло криля всмоктується у 10-15 разів краще,
чем риб'ячий жир.
Воно також здатне ефективно перетинати гематоенцефалічний бар'єр, щоб дістатися до важливих структур головного мозку.
Фосфоліпіди – дозволяють клітинам зберігати структурну цілісність і допомагають їм правильно функціонувати.
ЗМІСТОМ ФОСФОТИДИЛХОЛІНУ
Коли ви вживаєте риб'ячий жир,
то,
щоб ваш організм міг його використовувати,
печінка повинна прикріпити його до фосфатидилхоліну.
Олія криля вже містить фосфатидилхолін,
що є ще однією причиною його відмінної біодоступності.
Фосфатидилхолін частково складається з холіну, попередника життєво важливого нейротрансмітера ацетилхоліну,
який передає нервові сигнали в мозок,
і триметилгліцину,
який захищає вашу печінку.
Холін важливий для розвитку мозку,
навчання й пам'яті.
Холін відіграє життєво важливу роль у розвитку мозку плода та новонародженого,
тому він особливо важливий,
якщо ви вагітні або годуєте груддю.
СТІЙКІСТЮ ДО ОКИСЛЕННЯ
Риб'ячий жир дуже схильний до окислення, а окислення призводить до утворення вільних радикалів.
Вживання вільних радикалів додатково збільшує потребу в антиоксидантах.
У риб'ячому жирі вміст антиоксидантів дуже низький,
а в олії криля міститься астаксантин – ймовірно,
найпотужніший антиоксидант у природі, і саме тому олія криля настільки стабільна та стійка до окислення,
а її антиоксидантна здатність (завдяки астаксантину) в 300 разів вища,
ніж у вітаміну А та вітаміну Е; в 47 разів вища,
чем у лютеина; більш ніж у 34 рази вище, ніж у CoQ10.
НЕ МІСТИТЬ ЗАБРУДНЮВАЧІВ
Риба дуже схильна до забруднення ртуттю та іншими важкими металами через повсюдне забруднення води.
Антарктичний криль не піддається такому забрудненню.
Крім того,
що його виловлюють у чистих водах,
криль знаходиться в нижній частині харчового ланцюга – він живиться фітопланктоном,
а не іншою зараженою рибою
ЧУДОВИМ ВПЛИВОМ НА МЕТАБОЛІЗМ
Дослідники виявили, що олія криля значно перевершує риб'ячий жир із точки зору сприятливого впливу на експресію генів і метаболізм.
Жирні кислоти допомагають спрямовувати метаболічні процеси,
такі як вироблення глюкози,
синтез ліпідів,
клітинну енергію,
окислення і десятки інших.
Покращує метаболізм глюкози в печінці,
а риб'ячий жир – ні
Сприяє ліпідному обміну,
а риб'ячий жир – ні
Допомагає регулювати мітохондріальний дихальний ланцюг, а риб'ячий жир – ні
Зменшує синтез холестерину,
а риб'ячий жир його підвищує
Таким чином,
олія криля допомагає знизити рівень тригліцеридів і холестерину в крові та збільшити виробництво енергії,
тоді як риб'ячий жир не робить нічого з цього.
ОМЕГА 6 - хоча і є незамінною жирною кислотою ми в достатній кількості вживаємо її в нашому повсякденному житті ...
і як правило ,
проблемою є її надлишок ...
ОМЕГА 9 - не належить до незамінних жирних кислот,
тобто
вона може синтезуватися в організмі,
її багато в оливковій олії...
PS: біологічно активні добавки з Італії та Норвегії використовуються в клініці ГЕНЕЗИС ДНІПРО в програмах детоксу,
зниження ваги та антистаріння.
Немає у вільному продажу.