Екзотичні фрукти
Вернуться назад

Екзотичні фрукти




ПІТАЙЯ (ПІТАХАЙЯ ,
dragon fruit («драконовий фрукт»)






ПІДХОДИТЬ ДЛЯ ДІАБЕТИКІВ І ТИХ, ХТО ЗНИЖУЄ ВАГУ




Східні легенди говорять,
що пітахайя з'явилася в результаті битв людей з драконами.
Коли знесилене чудовисько більше не могло викидати полум'я,
з його пащі вилітав дивовижний фрукт.
Вважалося,



что він ховається в самому серці дракона.


Один з улюблених фруктів жителів Південно-Східної Азії.



Пітахайя — це загальна назва плодів декількох видів ліаноподібних кактусів із роду Hylocereus.



Батьківщиною драконового фрукта є Мексика.




Плоди у пітохайї дуже великі,

у різних видів рослини зовнішня оболонка плодів має різне забарвлення — жовте, помаранчеве,
рожеве,
червоне.
Колір їстівної ароматної м'якоті буває кремовим,
білим,
рожевим,
навіть фіолетовим,
а насіння чорне,
дуже дрібне.
Найбільш популярною є червона пітхая з молочного кольору м'якоттю і дрібним чорним насінням,
а найсолодша м'якоть у пітхаї жовтої.





Пітхаю вживають як у сирому вигляді,
так і в різноманітних стравах,
з неї готують соки та вино,
используют в якості прикраси. Перед вживанням фрукт розрізають вздовж,
а потім нарізають часточками,
або вичерпують м'якоть за допомогою ложки.




КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ:




* Містить багато клітковини,
що допомагає регулювати роботу кишечника і виводить шлаки та токсини.
Знижує вагу.






* У склад пітахаї входить багато антиоксидантів — натуральних нейтралізаторів вільних радикалів, які беруть участь у створенні ракових клітин і старінні організму.




* Має протизапальні властивості,
допомагає при артритах,
знімає подразнення суглобів,
зменшує набряки.





* Регулює рівень цукру в крові,
корисний при діабеті та зниженні ваги...





* Завдяки високому вмісту вітаміну С,
зміцнює імунітет,
а регулярне вживання цього фрукта служить профілактикою від респіраторних захворювань.





* Містить вітаміни групи В – В1,
В2 і В3 (ніацин),





* Багатий на мікроелементи- залізо,
кальцій,
фосфор,
протеїни,
клітковину .





```html
* Сприятливо впливає на нервову систему. Є хорошим джерелом поживних речовин,
при цьому залишається дуже низькокалорійним продуктом.




* Маска для обличчя з пюре пітахаї — чудовий антивіковий догляд,
оскільки вона підвищує пружність шкіри та тонізує її.
Також використовують для профілактики та лікування акне.




* Покращує зір.




```
* Регулює роботу щитовидної залози.



РОЗРІЗАТИ,
ЇСТИ ВНУТРІШНІЙ ВМІСТ ЛОЖКОЮ БЕЗ ШКІРКИ,


їжте не більше одного фрукта на день,



алергікам їсти з обережністю.









МАНГУСТИН ( мангостан,
магкут)





```html



ПІДХОДИТЬ ДЛЯ ДІАБЕТИКІВ



ДЛЯ ПОКРАЩЕННЯ ПАМ'ЯТІ



ДЛЯ ЗНИЖЕННЯ ВАГИ



ОНКОПРОТЕКТОР




Згідно з легендою,
```
мангустин знайшов Будда. Говорять,
що він перший спробував цей фрукт і подарував його людям як чудовий дар неба для позбавлення від усіх недуг.
Тому мангустин іноді називають Фруктом Богів.





А назва його,
за легендою,
з'явилася на одному з звичайних ринків Бангкока.
Іноземець,
купуючи фрукти,
звернув увагу на мангостин і спитав у торговця,
як він називається.
«Мангхат» - була відповідь торговця на тайській мові.
Не розчувши,
покупець перепитав «Манго?» «Мангхат» - послідувала відповідь з-за прилавка. Іноземець повторив своє питання «Манго?».
Тоді злий вже торговець пробурчав «Манго сон-тин»,
що означає в перекладі з його мови,
«який манго,
до біса».
Почувший це іноземець вигукнув «А!
Цей фрукт називається мангостан!»





Тайці,
вживаючі кисло-солодкі мангостани майже кожен день,
не страждають від хвороб серцево-судинної системи,
не знають про те,
что таке головний біль і неспокійний сон. Речовини,
що містяться в білій м'якоті,
покращують роботу органів травлення,
налагоджують гормональний фон організму і очищують кишечник від токсинів.









КОРИСТЬ від вживання цих плодів різноманітна




* беруть участь у синтезі гемоглобіну,
сприяють покращенню якості крові;





* мають потужний антибактеріальний ефект, вбиває хелікобактер,
гриби та бактерії туберкульозу...





* профілактика раку за рахунок великої кількості ксантонів...




* беруть участь у побудові та регенерації кісткової тканини,
використовують для профілактики остеопорозу...





* посилюють гіпоглікемічний ефект інсуліну та перешкоджають розпаду глікогену в печінці ...




* підвищують активність гормонів гіпофіза ...




* сприяють антитоксичній функції печінки ...




* є постачальником ніацину (вітаміну молодості) та вітамінів С,
Е,
тіаміну,
рибофлавіну,

а також головних мікроелементів - магнію, кальцію, цинку, натрію і калію ...





* бере участь у регуляції внутрішньоклітинного тиску і стимулює виведення зайвої рідини з організму.




* сприяє схудненню,
прискорює обмін речовин,
калорійність одного плоду становить близько 60 ккал.





* допомагають при головному болю,

эффективны даже против мігрені.




* допомагають боротися з такими хворобами старості як хвороба Альцгеймера,
хвороба Паркінсона,
захворювання ясен,
ексема,
глаукома ...









Плоди знижують апетит.
Складові м’якоті допомагають синтезувати глікоген.
В результаті,
в мозок надходять сигнали про ситість,
і почуття голоду довго не дає про себе знати ...







NB!



Вибираючи мангостин,
зверніть увагу на колір листя,
що вінчає верхівку плоду – воно повинно бути яскраво-зеленим,
а не коричневим.
Коричневе забарвлення листя свідчить про те,
що мангостин перезрів і почав псуватися,
тому краще не ризикувати.





Іншою ознакою зіпсованого фрукта є занадто тверда шкірка,
як у кавуна,
позаяк спілий мангостин відрізняється пружністю і трохи пружинить при натисканні.




Екзотичний фрукт має одну унікальну особливість – якщо він згнив,
це ніяк не відображається на його зовнішньому вигляді.
Єдиний спосіб перевірити якість фрукта - потримати його і уважно розглянути листя,
віддаючи перевагу великим плодам дрібним,
оскільки останні містять менше м’якоті.










Як чистити мангостин?





Існує три простих способи:




* Слід відірвати листочки з верхівки і трохи натиснути,
щоб плід тріснув,
і висвободити серцевину.
Процедуру легко виконати з дуже стиглим мангостином.
У цьому випадку під нігтями можуть залишитися часточки шкірки.






* За допомогою ножа роблять круговий надріз, намагаючись не зачепити часточки.
Після цього розкривають плід руками,
і дістають м’якоть.





* Якщо шкірка тверда верхівку зрізають ножем,
а м’якоть не дістають руками,
а їдять ложкою.





Зверніть увагу,
що на верхівці маленька пімпочка,
за якою можна визначити скільки часточок всередині.
Внутрішність схожа на часник,

але дуже солодка і ароматна. Вибираючи мангостин,
натисніть на цю пипку.
Якщо фрукт піддається натиску,
значить він стиглий.
Так само зручніше чистити мангостин - натисніть на пипку і оболонка сама розпадеться на кілька частин.
Можна їсти з кісточкою.





Стиглий плід пружний і пружинить при легкому стисненні.
Екземпляри з твердою,
як у кавуна,
і сухою шкіркою – перестиглі.
Можливо,
вони вже почали псуватися.






Є ОХОЛОДЖЕНИМ ВНУТРІШНІЙ ВМІСТ З КІСТОЧКОЮ


їжте не більше 5 фруктів на день


алергікам з обережністю


Перелигін І.В.

Связь с нами


Введите Ваше Ф.И.О.
Введите Ваш номер телефона.
Выберите удобный мессенджер для связи с Вами.
Введите удобное время для связи с Вами.
Введите суть обращения или Ваш вопрос.

Связь с нами

Введите Ваше Ф.И.О.
Введите Ваш номер телефона.
Выберите удобный мессенджер для связи с Вами.
Введите удобное время для связи с Вами.
Введите суть обращения или Ваш вопрос.