В перший день після кесаревого розтину їжу слід виключити,
затим дозволяється пиття в помірній кількості - правда,
лише звичайну воду або мінеральну без газу.
Минувши добу, породіллі дозволяється пити бульйон на курці або нежирній яловичині,
приготований як і для будь-якого іншого післяопераційного хворого - вода з каструлі з м'ясом двічі зливається,
а доводиться до готовності лише у воді,
налитій втретє.
Рекомендується споживати бульйон невеликими порціями, приблизно по 100 мл,
причому на наступну добу після операції краще обмежитися двома або трьома порціями.
За відсутності протипоказань додатковою їжею на другий день може стати пісне м'ясо у відварному вигляді,
трохи знежиреного сиру або йогурту без добавок.
Кількість пиття збільшується до 1.5-2.0 літрів на добу,
при цьому вже дозволяється і чай.
Хорошим источником витаминов также стане відвар з шипшини.
З третього дня окрім першої страви мамі можна приготувати пюре з паровими котлетками,
а як десерт потішити її печеними яблуками.
Не варто лише забувати,
що порції їжі для одного прийому повинні бути невеликими.
Краще вживати страви в теплому вигляді,
щоб не дратувати й без того вразливу травну систему гарячими чи холодними продуктами.
Подальше харчування після кесаревого розтину
З кожним днем жінці після кесаревого розтину дозволяється поступово розширювати свій щоденний раціон, але в будь-якому випадку він не повинен виходити за рамки харчування годуючої мами. Звичайно, нерозумно через три дні їсти смажене або жирне. Вітаються різноманітні супи та каші, тефтелі та котлети, приготовані на пару.
Вводити нові продукти краще по одному, спостерігаючи за поведінкою та станом малюка.
Конечно! Пожалуйста, предоставьте текст, который нужно перевести.