120грн.
Плов із пшона був однією з найулюбленіших страв паняночок, які довго зберігали красу та здоров’я. Смачний, корисний, легкий у приготуванні, він прикрасить будь-який святковий стіл. Пшоно — одна з найменш алергенних культур, воно легко засвоюється організмом, є ідеальним для тих, у кого «чутливе травлення». В ньому містяться у великій кількості вітаміни групи B, зокрема В1, що покращує пам’ять, бореться із втомою, депресією, дратівливістю; В2 — допомагає поліпшити стан волосся, позбутися лупи та прищів; В5 — профілактика проблем з поставою (особливо у дітей), нормалізує кров’яний тиск. Є у пшоні й вітамін РР, що відповідає за стан стінок судин, слизових оболонок та шкіри, здоровий апетит. Пшоно є джерелом мікроелементів: заліза, магнію, фтору, кремнію, міді — незамінних мікроелементів у нашому швидкому й напруженому темпі життя, необхідних для нормального кровообігу, «будівництва» кісток і зубів, надання тканинам додаткової еластичності та перешкоджання утворенню зморшок.
Рецепт приготування: упаковку фруктового плову промити, залити 300–400 мл природної води, поставити на вогонь. Коли закипить, варити на повільному вогні 10 хв. Додати 100 мл молока та солі з упакування. Викласти з каструлі «Фруктовий плов» у глиняний посуд, залити зверху збитим яйцем, прикрасити ягідками або фруктами, поставити у гарячу піч на 5–7 хв і запекти. Фруктовий плов готовий, можна подавати зі сметаною. Смачно та корисно!
Час на приготування: 15–20 хв.
Вихід: 7 порцій.