90грн.
На основі житнього з поєднанням пшеничного та гречаного. Властивість — важливий для чоловіків, особливо в юнацькому віці, оскільки благотворно впливає на майбутній рід. Також його застосовували у разі ослаблення організму, після хвороб (сухарики із супом), а також у разі закрепів.
Після молитви Господньої!
В місткість об'ємом не менш двох літрів налити 250 мл природньої води чи сироватки, додати третину суміші для приготування хліба і ретельно перемішати. Суміш, що залишилася, поступово повністю додати та вимісити. З тіста формуємо хлібці-буханці (руки змочити олією) вагою від 50 до 90 г, столовою ложкою порціюємо.
Викласти на деко змащене олією, перехрестити та поставити в прогріту духовку (піч). Випікаємо за температури 180-200 °C 15 хвилин, потім перевертаємо на другий бік і випікаємо ще 15 хвилин. Наприкінці збризнути водою, викласти на тарілку та накрутити рушником.
Склад: борошно житнє, пшеничне, гречане, з цільного зерна, коріандр, морська сіль.
Маса: 450г±1%.
Час на приготування: 30 хв.
Вихід: 650 г найсмачніших хлібців.