• Вареные яйца (Boiled Eggs):
• Вкрутую (Hard-Boiled Eggs): Яйца варяться до твердого стану жовтка і білка,
звичайно близько 9-12 хвилин.
• В мішечок (Soft-Boiled Eggs): Яйця варяться так,
щоб жовток залишався рідким або напіврідким,
зазвичай протягом 4-6 хвилин.
• Жареные яйца (Fried Eggs):
• З рідким жовтком (Sunny-Side Up): Яйця смажаться на одній стороні доти,
поки білок не стане твердим,
а жовток залишається рідким.
• Перевернуті (Over Easy,
Over Medium,
Over Hard): Яйця спочатку смажаться на одній стороні,
а потім перевертаються,
щоб смажитися на іншій стороні.
"Over Easy" обозначает слегка прожаренный желток, "Over Medium" - более прожаренный,
а "Over Hard" - полностью прожаренный желток.
• Яичница-болтунья (Scrambled Eggs): Яйца взбиваются и затем жарятся на сковороде,
часто перемішуючись,
до досягнення бажаної консистенції.
• Омлет (Omelette): Взбиті яйця заливають на сковороду і готують без перемішування до застигання.
Часто в омлет додають різні інгредієнти,
такі як овочі,
сир,
м'ясо або трави,
перед тим як скласти його навпіл.
• Бенедикт (Eggs Benedict): Це блюдо включає яйця пашот,
подані на половинці англійського маффіна, зазвичай з шинкою або беконом,
покриті голландським соусом.
• Пашот (Poached Eggs): Яйця варяться без шкаралупи у воді трохи нижче точки кипіння,
що дозволяє жовтку залишатися рідким,
а білку ставати м’яким і ніжним.
• Шакшука (Shakshuka): Яйця варять у соусі з помідорів,
чилі,
цибулі та спецій,
часто з додаванням інших інгредієнтів,
таких як овочі або м’ясо.
• Фріттата (Frittata): Італійський омлет,
який спочатку готують на плиті,
а потім доводять до готовності в духовці.
Зазвичай містить різні начинки.
• Яйця в кокотниці (Baked Eggs or Shirred Eggs):
Яйця запікаються в духовці,
зазвичай у маленьких формочках або кокотницях,
іноді з додаванням інгредієнтів,
таких як сир,
вершки або овочі.
• Яйця-кіндeр-сюрприз (Cloud Eggs): Білки збиваються до утворення піни,
потім на них акуратно викладають жовтки і все це запікається до золотистої скоринки.
•
Ці методи приготування показують різноманітність способів,
за допомогою яких можна приготувати яйця,
роблячи їх одним з найбільш універсальних інгредієнтів у кулінарії.
• Вкрутую (Hard-Boiled Eggs): Яйца варяться до твердого стану жовтка і білка,
звичайно близько 9-12 хвилин.
• В мішечок (Soft-Boiled Eggs): Яйця варяться так,
щоб жовток залишався рідким або напіврідким,
зазвичай протягом 4-6 хвилин.
• Жареные яйца (Fried Eggs):
• З рідким жовтком (Sunny-Side Up): Яйця смажаться на одній стороні доти,
поки білок не стане твердим,
а жовток залишається рідким.
• Перевернуті (Over Easy,
Over Medium,
Over Hard): Яйця спочатку смажаться на одній стороні,
а потім перевертаються,
щоб смажитися на іншій стороні.
"Over Easy" обозначает слегка прожаренный желток, "Over Medium" - более прожаренный,
а "Over Hard" - полностью прожаренный желток.
• Яичница-болтунья (Scrambled Eggs): Яйца взбиваются и затем жарятся на сковороде,
часто перемішуючись,
до досягнення бажаної консистенції.
• Омлет (Omelette): Взбиті яйця заливають на сковороду і готують без перемішування до застигання.
Часто в омлет додають різні інгредієнти,
такі як овочі,
сир,
м'ясо або трави,
перед тим як скласти його навпіл.
• Бенедикт (Eggs Benedict): Це блюдо включає яйця пашот,
подані на половинці англійського маффіна, зазвичай з шинкою або беконом,
покриті голландським соусом.
• Пашот (Poached Eggs): Яйця варяться без шкаралупи у воді трохи нижче точки кипіння,
що дозволяє жовтку залишатися рідким,
а білку ставати м’яким і ніжним.
• Шакшука (Shakshuka): Яйця варять у соусі з помідорів,
чилі,
цибулі та спецій,
часто з додаванням інших інгредієнтів,
таких як овочі або м’ясо.
• Фріттата (Frittata): Італійський омлет,
який спочатку готують на плиті,
а потім доводять до готовності в духовці.
Зазвичай містить різні начинки.
• Яйця в кокотниці (Baked Eggs or Shirred Eggs):
Яйця запікаються в духовці,
зазвичай у маленьких формочках або кокотницях,
іноді з додаванням інгредієнтів,
таких як сир,
вершки або овочі.
• Яйця-кіндeр-сюрприз (Cloud Eggs): Білки збиваються до утворення піни,
потім на них акуратно викладають жовтки і все це запікається до золотистої скоринки.
•
Ці методи приготування показують різноманітність способів,
за допомогою яких можна приготувати яйця,
роблячи їх одним з найбільш універсальних інгредієнтів у кулінарії.