120грн.
Для дитини в ранньому віці важливо закласти повноцінне здорове харчування. Одним зі скарбів наших прадідів була ячна манна каша. В наш час дуже рідко можна знайти цей корисний продукт, подарований нам матінкою-землею.
Склад і корисні якості ячмінної крупи: дуже багата на корисні речовини, серед яких вітамін А, вітаміни групи B, вітаміни Е, і РР. Ячмінне D зерно містить багато мікроелементів, передусім значну кількість фосфору, необхідного для повноцінної діяльності мозку і нормального обміну речовин. Також у ячмені є кремній, що впливає на формування структури шкіри, нігтів, кісток і волосся; хром, що нормалізує функцію щитоподібної залози та діяльність імунної системи; фтор, що відповідає за формування зубної емалі; бор, що утримує кальцій в організмі; цинк. Крім того, ячмінь містить кальцій, марганець, залізо. Зерно ячменю майже на 65% складається з вуглеводів, тому порція ячної крупи на сніданок заряджає людину енергією на цілий день, а також зміцнює імунітет. Ячмінна крупа призначається вираз шлунку і дванадцятипалої кишки, захворювань судин і нирок. Вживання цієї крупи не тільки запобігає надмірному накопиченню жиру в організмі, а й усуває його відкладення.
Рецепт приготування каші: в каструлю(не емальовану) наливаємо 250 мл молока. Коли молоко закипить, зняти його з вогню і повільною цівкою всипати 2 ст. ложки (1 порція) каші «Справжній козак», енергійно та ретельно перемішуючи. Дати настоятися 3–5 хвилин. На (свій) смак додати сіль і природний бурий цукор з упакування.
Час на приготування: 5–7 хв.
Вихід: 7 порцій.