Штирійське масло насіння гарбуза PGI Ферма JÖBSTL, vulgo STINDL
• 100% чиста, справжня олія з насіння гарбуза PGI • Золота медаль 2017, 2018 та 2019 років
465грн.
ОПИСАННЯОлія насіння гарбуза PGI. холодного віджиму, віджимається щотижня і є натуральним продуктом. Штирійську олію насіння гарбуза також називають зеленим золотом Штирії.
ХАРЧОВА ЦІННІСТЬхарчова цінність на 100 гЕнергетична цінність / конденсація 3730/891 кДж / ккалжири 99 г з яких насичені жирні кислоти 17 г з яких мононенасичені жирні кислоти 36 г з яких поліненасичені жирні кислоти 46 гвуглеводи 0 гз яких цукор 0 гбілок 0 гсіль 0 г
ІНГРЕДІЄНТИВітамін Е 29 мг100% насіння гарбуза Штирія
Лікувальні властивості гарбузової оліїГарбузова олія має потужні антиоксидантні властивості, завдяки чому надає на організм загальнозміцнюючу дію, підвищує імунітет і прискорює обмін речовин.Седативні властивості гарбузової олії, обумовлені високим вмістом у її складі вітамінів групи B, магнію та флавоноїдів, дають можливість використовувати цей корисний рослинний продукт при головних болях, безсонні, невротичних розладах та захворюваннях нервової системи.
Користь гарбузової олії для шлунково-кишкового тракту та травної системиГарбузова олія з давніх часів використовувалася в народній медицині як засіб, що покращує роботу печінки та жовчного міхура. Адже вхідний до складу гарбузової олії комплекс натуральних фосфоліпідів, ненасичених жирних кислот, флавоноїдів, вітамінів Т, А і Е нормалізує процес жовчовиділення, відновлює структуру печінки, захищаючи її від утворення жирових відкладень, а також перешкоджає розвитку запальних процесів у печінці, жовчному міхурі та жовчовивідних шляхах.Регулярне вживання в їжу гарбузової олії дуже корисно при таких захворюваннях, як жовчнокам'яна хвороба, жирова дистрофія печінки, холецистит, холецистохолангіт, дискінезія жовчовивідних шляхів, вірусний гепатит. Через виражені гепатопротекторні властивості його застосування також часто рекомендують при алкогольних ураженнях печінки (цироз, алкогольний гепатит) або в складі комплексної протипухлинної хіміотерапії.
Завдяки високому вмісту в біохімічному складі речовин, що надають протизапальну та ранозагоювальну дію на слизові оболонки кишечника та шлунка (вітаміни А і Е, лінолева та ліноленова кислоти, флавоноїди, фітостероли, хлорофіл), а також присутності в складі вітаміну B1, що нормалізує кислотність шлункового соку, гарбузова олія досить ефективна в складі профілактики та комплексного лікування таких захворювань, як гастрит, езофагіт, виразка шлунка та дванадцятипалої кишки, коліт, ентероколіт, гастродуоденіт. Крім того, олію часто використовують при запорах і метеоризмі, а завдяки вираженим протипаразитарним властивостям цей рослинний продукт знаходить успішне застосування в лікуванні гельмінтозів (особливо він ефективний у боротьбі з стрічковими гельмінтами).• При печії. Достатньо прийняти 1-2 ч.л. і печія пройде.• При ураженнях печінки, жировій дистрофії. Протягом місяця приймати по 1-2 ч.л. за півгодини-годину до їжі.• Для оздоровлення печінки готується лікувальний склад з 1/2 склянки олії гарбузового насіння, головки часнику, півкіло меду, пари лимонів. Часник, лимони з шкіркою пропустити через м'ясорубку, додати мед, олію, ретельно перемішати. Приймати по 1-2 ч.л. за півгодини до їжі. Зберігати лікувальний склад у холодильнику.• Гарбузова олія має проносні властивості, корисна при метеоризмі, запорах. Приймати неповну столову ложку за півгодини до їжі протягом півтора тижнів. Через півмісяця повторити лікування.• Продукт не переносять глисти, тому рекомендується протягом двох тижнів приймати по 1 ч.л. три рази на день. При наявності гостриків необхідний ранковий прийом, натщесерце. Їжу протягом дня приправляти корицею, кмином.• Для лікування тяжкості в шлунку, у разі гастриту приготувати олійний настій. Подрібнити по 1 ст.л. трави деревію, звіробою, залити 1/2 склянки гарбузової олії. Настоювати тиждень у темному прохолодному місці. Приймати по 1 ч.л. за півгодини до їжі.Корисні властивості гарбузової олії для обміну речовин• З метою профілактики, а також позбавлення від зайвої ваги корисно приймати гарбузову олію по 1 ч.л. три рази на день, вживаючи в загальній складності 0.5 л корисного продукту.Оздоровчий курс для зниження маси тіла проводиться один раз на шість місяців.Профілактика та лікування хвороб сечостатевої системиГарбузова олія знаходить широке застосування в профілактиці та комплексному лікуванні простатиту, аденоми передміхурової залози, еректильної дисфункції, захворювань нирок, сечового міхура та уретри.• Для зняття болю при циститі приймають всередину по 8-10 крапель гарбузової олії 3 рази на день протягом 4-х тижнів.Завдяки високому вмісту цинку, магнію, біологічно активних речовин, вітамінів гарбузова олія корисна властивістю покращувати чоловічу статеву функцію, роботу передміхурової залози, ерекцію, стимулювати вироблення сперматозоїдів.• Для профілактики та лікування простатиту приймати 1 ст.л. гарбузової олії за годину до їжі протягом місяця.Також успішно застосовується в лікуванні ряду гінекологічних захворювань (кольпіт, ерозія шийки матки, ендоцервіцит, захворювання грудей та яєчників та ін.). Сприятливий вплив гарбузової олії на гормональний фон та нервову систему також дає можливість жінкам вживати в їжу цей продукт для полегшення болісних станів, що супроводжують передменструальний або клімактеричний період. Крім того, сприяє покращенню функцій репродуктивної системи (нормалізує оваріальний цикл та процес сперматогенезу). З цієї причини регулярне вживання гарбузової олії дуже корисно для профілактики та в складі комплексного лікування чоловічого та жіночого безпліддя.А крім того, білки, жири, фосфоліпіди, вітаміни Е, B6 і B9, магній, цинк, залізо, кальцій, фосфор та інші мінеральні речовини, що містяться в гарбузовій олії, необхідні для повноцінного розвитку людського ембріона та успішного формування в подальшому зростаючого дитячого організму.Гарбузова олія надає благотворний, оздоровчий вплив на сечовий міхур та нирки. Протизапальні властивості гарбузової олії збільшують захищеність нирок та сечового міхура від інфекції.• У разі запалення сечового міхура корисно приймати склянку журавлинного морсу, розмішавши по 1 ч.л. гарбузової олії та часникового соку. Застосовувати протягом тижня три рази на день за годину до їжі. Морс можна замінити теплою кип'яченою водою.Профілактика та лікування захворювань серця, судин, венПри регулярному вживанні може принести відчутну користь у профілактиці та лікуванні атеросклерозу, гіпертонії, анемії, аритмії, ішемічної хвороби серця, інфаркту, інсульту.• 2-3 чайні ложки гарбузової олії на день зменшують артеріальний тиск, попереджають розвиток гіпертонічної хвороби.Лікувальні властивості гарбузової олії корисні серцю, особливо в поєднанні з курагою: • вимити та подрібнити 50 г кураги, залити склянкою гарбузової олії, настоювати протягом тижня. Приймати по 1 ст.л. за годину до їжі протягом півтора тижнів або можна даною сумішшю заправляти свіжі салати.У разі варикозної хвороби вен застосування гарбузової олії покращує мікроциркуляцію, знижує набряклість: якщо на шкірі в результаті варикозної хвороби утворилися виразки: • настоювати в 1/2 склянки гарбузової олії 40 г свіжих коренів лопуха. Підігрівати суміш на водяній бані 15 хвилин, дати охолонути, процідити. Змащувати складом виразки. Зберігати в холодильнику.
Профілактика та лікування простудних захворювань та алергійГарбузова олія зміцнює імунну систему. Для профілактики застуди, нежитю в осінньо-весняний період її корисно приймати по 1 ч.л. три рази на день.
Рецепт для зміцнення імунітету:• в склянку теплої води додати 1/2 ч.л. гарбузової олії, 1/3 ч.л. кашки часнику. Приймати натщесерце протягом півтора тижнів.• Змішане в рівних частинах з соком алое, олія гарбуза корисна при ангіні. Лікувальним складом змащують горло.• При кашлі змішати дві частини гарбузової олії з однією частиною нашатирного спирту, розтирати груди.Алергічний нежить (викликаний харчовою, квітковою або лікарською алергією) лікують наступним чином: • гарбузову олію приймають по 1 ч.л 3 рази на день (за 1 годину до їжі), а також закапують по 6-7 крапель гарбузової олії в кожну ніздрю. Курс такого лікування – 2 тижні.При нежиті закапують в ніс:• в 1 ч.л. необхідно додати краплю соку часнику або змішати з двома частинами бурякового, морквяного соків.Зовнішнє застосування гарбузової оліїПродукт допомагає впоратися з стоматитом, гінгівітом, пародонтитом: по 10 крапель за півгодини до їжі протягом 20 днів. Корисно регулярно утримувати в роті 1 ч.л. гарбузової олії протягом 15-20 хвилин, після обов'язково виплюнути, ковтати не можна. Прополоскати рот теплою водою з додаванням невеликої кількості солі. При захворюваннях порожнини рота та горла рекомендується поєднувати внутрішнє вживання гарбузової олії з її зовнішнім застосуванням (у вигляді полоскань та компресів).
Протипоказання до застосування гарбузової оліїЛюдям, які страждають на цукровий діабет, перед початком вживання гарбузової олії необхідно проконсультуватися з лікарем.При калькульозному холециститі (жовчнокам'яній хворобі) гарбузову олію слід приймати з обережністю, оскільки через сильні жовчогінні властивості цей продукт може викликати рух каменів у жовчному міхурі (в цьому випадку лікувальну дозу олії слід знизити, збільшивши при цьому тривалість курсу лікування).Олію не слід приймати у разі діареї. Гарбузова олія має легкий проносний ефект, у зв'язку з чим на тлі її регулярного внутрішнього вживання можливе посилення діареї.
ХАРЧОВА ЦІННІСТЬхарчова цінність на 100 гЕнергетична цінність / конденсація 3730/891 кДж / ккалжири 99 г з яких насичені жирні кислоти 17 г з яких мононенасичені жирні кислоти 36 г з яких поліненасичені жирні кислоти 46 гвуглеводи 0 гз яких цукор 0 гбілок 0 гсіль 0 г
ІНГРЕДІЄНТИВітамін Е 29 мг100% насіння гарбуза Штирія
Лікувальні властивості гарбузової оліїГарбузова олія має потужні антиоксидантні властивості, завдяки чому надає на організм загальнозміцнюючу дію, підвищує імунітет і прискорює обмін речовин.Седативні властивості гарбузової олії, обумовлені високим вмістом у її складі вітамінів групи B, магнію та флавоноїдів, дають можливість використовувати цей корисний рослинний продукт при головних болях, безсонні, невротичних розладах та захворюваннях нервової системи.
Користь гарбузової олії для шлунково-кишкового тракту та травної системиГарбузова олія з давніх часів використовувалася в народній медицині як засіб, що покращує роботу печінки та жовчного міхура. Адже вхідний до складу гарбузової олії комплекс натуральних фосфоліпідів, ненасичених жирних кислот, флавоноїдів, вітамінів Т, А і Е нормалізує процес жовчовиділення, відновлює структуру печінки, захищаючи її від утворення жирових відкладень, а також перешкоджає розвитку запальних процесів у печінці, жовчному міхурі та жовчовивідних шляхах.Регулярне вживання в їжу гарбузової олії дуже корисно при таких захворюваннях, як жовчнокам'яна хвороба, жирова дистрофія печінки, холецистит, холецистохолангіт, дискінезія жовчовивідних шляхів, вірусний гепатит. Через виражені гепатопротекторні властивості його застосування також часто рекомендують при алкогольних ураженнях печінки (цироз, алкогольний гепатит) або в складі комплексної протипухлинної хіміотерапії.
Завдяки високому вмісту в біохімічному складі речовин, що надають протизапальну та ранозагоювальну дію на слизові оболонки кишечника та шлунка (вітаміни А і Е, лінолева та ліноленова кислоти, флавоноїди, фітостероли, хлорофіл), а також присутності в складі вітаміну B1, що нормалізує кислотність шлункового соку, гарбузова олія досить ефективна в складі профілактики та комплексного лікування таких захворювань, як гастрит, езофагіт, виразка шлунка та дванадцятипалої кишки, коліт, ентероколіт, гастродуоденіт. Крім того, олію часто використовують при запорах і метеоризмі, а завдяки вираженим протипаразитарним властивостям цей рослинний продукт знаходить успішне застосування в лікуванні гельмінтозів (особливо він ефективний у боротьбі з стрічковими гельмінтами).• При печії. Достатньо прийняти 1-2 ч.л. і печія пройде.• При ураженнях печінки, жировій дистрофії. Протягом місяця приймати по 1-2 ч.л. за півгодини-годину до їжі.• Для оздоровлення печінки готується лікувальний склад з 1/2 склянки олії гарбузового насіння, головки часнику, півкіло меду, пари лимонів. Часник, лимони з шкіркою пропустити через м'ясорубку, додати мед, олію, ретельно перемішати. Приймати по 1-2 ч.л. за півгодини до їжі. Зберігати лікувальний склад у холодильнику.• Гарбузова олія має проносні властивості, корисна при метеоризмі, запорах. Приймати неповну столову ложку за півгодини до їжі протягом півтора тижнів. Через півмісяця повторити лікування.• Продукт не переносять глисти, тому рекомендується протягом двох тижнів приймати по 1 ч.л. три рази на день. При наявності гостриків необхідний ранковий прийом, натщесерце. Їжу протягом дня приправляти корицею, кмином.• Для лікування тяжкості в шлунку, у разі гастриту приготувати олійний настій. Подрібнити по 1 ст.л. трави деревію, звіробою, залити 1/2 склянки гарбузової олії. Настоювати тиждень у темному прохолодному місці. Приймати по 1 ч.л. за півгодини до їжі.Корисні властивості гарбузової олії для обміну речовин• З метою профілактики, а також позбавлення від зайвої ваги корисно приймати гарбузову олію по 1 ч.л. три рази на день, вживаючи в загальній складності 0.5 л корисного продукту.Оздоровчий курс для зниження маси тіла проводиться один раз на шість місяців.Профілактика та лікування хвороб сечостатевої системиГарбузова олія знаходить широке застосування в профілактиці та комплексному лікуванні простатиту, аденоми передміхурової залози, еректильної дисфункції, захворювань нирок, сечового міхура та уретри.• Для зняття болю при циститі приймають всередину по 8-10 крапель гарбузової олії 3 рази на день протягом 4-х тижнів.Завдяки високому вмісту цинку, магнію, біологічно активних речовин, вітамінів гарбузова олія корисна властивістю покращувати чоловічу статеву функцію, роботу передміхурової залози, ерекцію, стимулювати вироблення сперматозоїдів.• Для профілактики та лікування простатиту приймати 1 ст.л. гарбузової олії за годину до їжі протягом місяця.Також успішно застосовується в лікуванні ряду гінекологічних захворювань (кольпіт, ерозія шийки матки, ендоцервіцит, захворювання грудей та яєчників та ін.). Сприятливий вплив гарбузової олії на гормональний фон та нервову систему також дає можливість жінкам вживати в їжу цей продукт для полегшення болісних станів, що супроводжують передменструальний або клімактеричний період. Крім того, сприяє покращенню функцій репродуктивної системи (нормалізує оваріальний цикл та процес сперматогенезу). З цієї причини регулярне вживання гарбузової олії дуже корисно для профілактики та в складі комплексного лікування чоловічого та жіночого безпліддя.А крім того, білки, жири, фосфоліпіди, вітаміни Е, B6 і B9, магній, цинк, залізо, кальцій, фосфор та інші мінеральні речовини, що містяться в гарбузовій олії, необхідні для повноцінного розвитку людського ембріона та успішного формування в подальшому зростаючого дитячого організму.Гарбузова олія надає благотворний, оздоровчий вплив на сечовий міхур та нирки. Протизапальні властивості гарбузової олії збільшують захищеність нирок та сечового міхура від інфекції.• У разі запалення сечового міхура корисно приймати склянку журавлинного морсу, розмішавши по 1 ч.л. гарбузової олії та часникового соку. Застосовувати протягом тижня три рази на день за годину до їжі. Морс можна замінити теплою кип'яченою водою.Профілактика та лікування захворювань серця, судин, венПри регулярному вживанні може принести відчутну користь у профілактиці та лікуванні атеросклерозу, гіпертонії, анемії, аритмії, ішемічної хвороби серця, інфаркту, інсульту.• 2-3 чайні ложки гарбузової олії на день зменшують артеріальний тиск, попереджають розвиток гіпертонічної хвороби.Лікувальні властивості гарбузової олії корисні серцю, особливо в поєднанні з курагою: • вимити та подрібнити 50 г кураги, залити склянкою гарбузової олії, настоювати протягом тижня. Приймати по 1 ст.л. за годину до їжі протягом півтора тижнів або можна даною сумішшю заправляти свіжі салати.У разі варикозної хвороби вен застосування гарбузової олії покращує мікроциркуляцію, знижує набряклість: якщо на шкірі в результаті варикозної хвороби утворилися виразки: • настоювати в 1/2 склянки гарбузової олії 40 г свіжих коренів лопуха. Підігрівати суміш на водяній бані 15 хвилин, дати охолонути, процідити. Змащувати складом виразки. Зберігати в холодильнику.
Профілактика та лікування простудних захворювань та алергійГарбузова олія зміцнює імунну систему. Для профілактики застуди, нежитю в осінньо-весняний період її корисно приймати по 1 ч.л. три рази на день.
Рецепт для зміцнення імунітету:• в склянку теплої води додати 1/2 ч.л. гарбузової олії, 1/3 ч.л. кашки часнику. Приймати натщесерце протягом півтора тижнів.• Змішане в рівних частинах з соком алое, олія гарбуза корисна при ангіні. Лікувальним складом змащують горло.• При кашлі змішати дві частини гарбузової олії з однією частиною нашатирного спирту, розтирати груди.Алергічний нежить (викликаний харчовою, квітковою або лікарською алергією) лікують наступним чином: • гарбузову олію приймають по 1 ч.л 3 рази на день (за 1 годину до їжі), а також закапують по 6-7 крапель гарбузової олії в кожну ніздрю. Курс такого лікування – 2 тижні.При нежиті закапують в ніс:• в 1 ч.л. необхідно додати краплю соку часнику або змішати з двома частинами бурякового, морквяного соків.Зовнішнє застосування гарбузової оліїПродукт допомагає впоратися з стоматитом, гінгівітом, пародонтитом: по 10 крапель за півгодини до їжі протягом 20 днів. Корисно регулярно утримувати в роті 1 ч.л. гарбузової олії протягом 15-20 хвилин, після обов'язково виплюнути, ковтати не можна. Прополоскати рот теплою водою з додаванням невеликої кількості солі. При захворюваннях порожнини рота та горла рекомендується поєднувати внутрішнє вживання гарбузової олії з її зовнішнім застосуванням (у вигляді полоскань та компресів).
Протипоказання до застосування гарбузової оліїЛюдям, які страждають на цукровий діабет, перед початком вживання гарбузової олії необхідно проконсультуватися з лікарем.При калькульозному холециститі (жовчнокам'яній хворобі) гарбузову олію слід приймати з обережністю, оскільки через сильні жовчогінні властивості цей продукт може викликати рух каменів у жовчному міхурі (в цьому випадку лікувальну дозу олії слід знизити, збільшивши при цьому тривалість курсу лікування).Олію не слід приймати у разі діареї. Гарбузова олія має легкий проносний ефект, у зв'язку з чим на тлі її регулярного внутрішнього вживання можливе посилення діареї.
