Святковий куліш (кутя)
Яра пшениця є основою святкового куліша, один із злаків, який має насичену сонячну енергію та протягом року насичує нас живим джерелом.
120грн.
Традиційно страву «Святковий куліш» з ярої пшениці готували на свята. Ми маємо можливість відродити традицію і скуштувати цей корисний, соковитий продукт в його первісному вигляді, як готували його наші бабусі. Яра пшениця має гарні властивості як стресозміцнювальний засіб, природний антибіотик, завдяки вітаміну PP — легко виводить жири, відновлює формулу крові та збагачує організм на фолієву кислоту, що важлива для жінок у період вагітності. Мак чудово відновлює роботу ШКТ, має протипаразитарні властивості. Сушений виноград є гарним засобом проти серцево-судинних захворювань і для відновлення імунітету.
Рецепт приготування: звечора або за 1,5–2 години до вживання упаковку куліша промити водою, висипати в термос, додати сіль, залити 300 мл крутим окропом. Зранку процідити через сито. Куліш готовий до споживання. Можна додати мед і волоські горіхи до смаку.
Вихід: 7 порцій.
Рецепт приготування: звечора або за 1,5–2 години до вживання упаковку куліша промити водою, висипати в термос, додати сіль, залити 300 мл крутим окропом. Зранку процідити через сито. Куліш готовий до споживання. Можна додати мед і волоські горіхи до смаку.
Вихід: 7 порцій.
